Dinsdag 1 Oktober 2019 - 08:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Vlaams Belang laat geen spaander heel van Vlaams regeerakkoord

Vlaams Belang laat geen spaander heel van Vlaams regeerakkoord

Vlaams Belang heeft in een persbericht gereageerd op het regeerakkoord van N-VA, CD&V en Open VLD. De partij bleef tijdens de informatiegesprekken met N-VA-voorzitter Bart De Wever lang aan boord, maar viel uiteindelijk buiten de regering.

“De startnota van Bart De Wever die tot stand kwam na de onderhandelingen met het Vlaams Belang was voor onze partij een ondergrens”, zegt Vlaams fractieleider Chris Janssens. “Voor CD&V en Open VLD bleek dit echter een bovengrens te zijn. Er werd dan ook veel, te veel, geschrapt”, vindt hij.

“Uit dit regeerakkoord blijkt dan ook andermaal dat de echte verandering die Vlaanderen nodig heeft enkel gerealiseerd kan worden mét het Vlaams Belang in de regering”, klinkt het in hun kenmerkende stijl. De partij noemt de institutionele ambities van Jambon-I “onbestaande”. “Nog nooit was de Vlaams-nationale familie zo groot in het parlement, en nog nooit was de communautaire ambitie zo klein.”

Symboolmaatregel

De maatregelen wat betreft inburgering, kunnen maar op weinig sympathie rekenen. Ze ogen fors, vindt Vlaams Belang, maar “het zijn uiteindelijk eerder symboolmaatregelen.” De extra bijdrage die zou worden gevraagd voor inburgering, “staat geenszins in verhouding tot de werkelijke kostprijs van een inburgeringstraject”, en er komt geen getrapte toegang tot of wachttijd van zes maanden voor de kinderbijslag voor nieuwkomers.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Vlaams Belang