Club Brugge zet twee strafschoppen om en sluipt dichter bij Genk Sport

Club Brugge zet twee strafschoppen om en sluipt dichter bij Genk

Club Brugge heeft de Jupiler Pro League zondagnamiddag opnieuw wat spannender gemaakt. Op het veld van KV Oostende stond blauw-zwart na iets meer dan een minuut spelen al op achterstand, maar na de pauze zette het orde op zaken. Hans Vanaken en Wesley Moraes scoorden vanop de stip en leidden Club zo naar een 1-2-zege.

De wedstrijd was nog maar goed en wel begonnen of Club Brugge stond al op achterstand. Na een overtreding net buiten de grote rechthoek kreeg Oostende een vrijschop en die trapte Vanlerberghe - de man die wordt gehuurd van Club - de bal onder de muur binnen: 1-0.

Vanaken wist openingsdoelpunt Vanlerberghe uit

Blauw-zwart was niet van slag en wilde snel orde op zaken stellen. Het speelde enkele goeie kansen bij elkaar, maar voor rust de gelijkmaker maken lukte niet. Kort na de koffie was het wél raak. Na een fout op Dennis kreeg Club den penalty en Vanaken trapte raak: 1-1.

Wesley zet tweede penalty om

Rond het uur ging de bal opnieuw na de stip. Na hands van De Bock gaf Lardot aanvankelijk een vrijschop, maar de VAR kwam tussenbeide en gaf de ref mee dat het een strafschop was. Deze keer zette Wesley zich achter de bal en ook de Braziliaan zette de netten bol: 1-2 en die voorsprong gaven de bezoekers niet meer uit handen.

Rood voor Nakamba

In blessuretijd liep Nakamba nog tegen zijn tweede gele kaart aan en beëindigde de match nog met tien man. De Zimbabwaan mist de topper van volgende week tegen AA Gent. In het klassement nadert Club Brugge tot op zeven punten van leider KRC Genk, dat zaterdagavond verrassend verloor van Moeskroen. En plots liggen de kaarten dus weer helemaal anders.