Meest radicale Belgische IS-vrouw vestigt zich wellicht terug in België: “De Islamitische Staat zit in ons hart, België heeft onze kinderen vermoord" Royalty
Royalty

Meest radicale Belgische IS-vrouw vestigt zich wellicht terug in België: “De Islamitische Staat zit in ons hart, België heeft onze kinderen vermoord"

Meest radicale Belgische IS-vrouw vestigt zich wellicht terug in België: “De Islamitische Staat zit in ons hart, België heeft onze kinderen vermoord"

Zwitserland is van plan om zijn kinderen te repatriëren. Samen met de kinderen wil het land ook de moeders meebrengen. Een van die vrouwen is de Yusra El Maliji (28), de radicaalste IS-vrouw van België. Dat schrijft HLN.

De Islamitische Staat zit in ons hart. Zelfs als ze ons allemaal doden, blijft die liefde overeind.” Dat zei El Maliji in maart. Anders dan de meeste vrouwen die daar in de handen van de Koerden vielen, toonde de Brusselse geen greintje spijt. “België heeft onze kinderen vermoord”, beet ze het land waar ze opgroeide toe. El Maliji trouwde in 2014 met de broer van haar Brusselse vriendin, die haar geradicaliseerd zou hebben, in Syrië. Toen deze echtgenoot niet meer wou vechten, verliet ze hem voor een Zwitser die een hoge functie bekleedde binnen IS. Het is dankzij deze Zwitser en de twee kinderen die ze van hem kreeg, dat El Maliji mogelijk weer in Europa verschijnt.

Zwitserland

Zwitserland wil nu de kinderen van Syriëstrijders, samen met hun moeders, terughalen en El Maliji zou bij op deze lijst staan. Wat er met de vrouwen gebeurt als ze in Zwitserland aankomen, staat nog niet vast. “Maar zelfs als ze worden berecht voor hun lidmaatschap van IS, dan kunnen ze gemakkelijk wegkomen met een gevangenisstraf van slechts enkele maanden”, zegt de bron van HLN.

Eens El Maliji in Zwitserland is, zou het erg moeilijk worden om te beletten dat ze zich terug in België vestigt. Zwitserland is namelijk een Schengenzone-land en El Maliji beschikt over een Belgisch paspoort.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws