Verschaeren en Santini loodsen Anderlecht voorbij Eupen Sport

Verschaeren en Santini loodsen Anderlecht voorbij Eupen

RSC Anderlecht heeft zondagavond aangeknoopt met een overwinning. Het kwam in eigen huis eerst nog op achterstand na een doelpunt van Eupen-aanvaller Fall, maar Verschaeren en Santini zorgden na rust voor de ommekeer.

Anderlecht maakte vanaf het eerste fluitsignaal zijn intenties duidelijk aan de bezoekers. Paars-wit trok ten aanval en speelde al snel enkele goede kansen bij elkaar. Een doelpunt viel er niet en verrassend genoeg was het aan de overkant wél raak. Het eerste echte schot op doel van Eupen was meteen prijs: Fall nam Didillon te grazen en het stond 0-1.

Meteen na rust mocht nieuwkomer Zulj invallen bij Anderlecht. De Oostenrijker deed het niet onaardig en leverde al snel zijn eerste assist af. Al moet het gezegd worden: Verschaeren deed het uitstekend en plaatste het leer keurig buiten het bereik van Van Crombrugge over de doellijn.

Santini kopt 2-1 binnen

Niet veel later ging paars-wit ook over Eupen. Op aangeven van Obradovic kopte Santini de 2-1 tegen de touwen. Opmerkelijk: Obradovic bevond zich in buitenspelpositie toen hij het leer toegespeeld kreeg, maar de videoref greep niet in. Eupen hing in de touwen en kon niet meer reageren en zo boekt Anderlecht zijn eerste overwinning onder het bewind van Fred Rutten.