-->

Theo Francken reikt Vlaams Belang-kiezers de hand: “Dit had ik ook liever anders gezien”

Theo Francken reikt Vlaams Belang-kiezers de hand: “Dit had ik ook liever anders gezien”
Dinsdag 1 Oktober 2019 - 21:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Theo Francken excuseert zich bij de Vlaams Belang-kiezers nadat hij op zijn Facebookpagina de aanhang van de extreemrechtse partij belachelijk had gemaakt. Na de voorstelling van het Vlaams regeerakkoord schreef hij: “Tiens, al die VB-trollen zijn zo stil precies”.

Toen deze post verscheen, kreeg het N-VA-kopstuk heel wat boze reacties over zich heen. Nu biedt Francken dus zijn excuses aan. “Voor alle duidelijkheid: ik noem VB-kiezers géén trollen”, schrijft hij op Facebook.

“Wel is er een klein deel al maanden bijzonder actief op mijn Facebookpagina. Scheldwoorden als ‘Verrader! Dief! Leugenaar! Postjespakker!’ zijn schering en inslag. Dit agressief getrol van enkelingen verpest de hele sfeer op mijn eigen pagina. Die groep viseerde ik gisteren”, verduidelijkt de voormalig staatssecretaris.

Meerderheid

Francken vindt het naar eigen zeggen ook spijtig dat er geen regering met Vlaams Belang van kwam. “Ik begrijp dat velen boos en gefrustreerd zijn omdat we geen regering met VB hebben gemaakt. Ik had het ook liever anders gezien, maar er was geen meerderheid te maken aangezien Open VLD en CD&V liever het cordon sanitaire in stand hielden en houden.”

“Ik vraag vriendelijk aan diegenen die het niet kunnen laten om vulgaire scheldwoorden te gebruiken of die te kwaad op me zijn, om me - minstens tijdelijk - niet langer te volgen. Ik denk dat dat de beste oplossing is”, besluit Francken op Facebook.

TAGS  I  Theo Francken  I  n365