Woensdag 2 Oktober 2019 - 09:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Laatste Nieuws  I   door Redactie

Prins Harry slaat alarm en neemt zeer drastisch besluit over zijn vrouw Meghan: "Mijn moeder ben ik al verloren"

Prins Harry slaat alarm en neemt zeer drastisch besluit over zijn vrouw Meghan:

De Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle slepen de Mail on Sunday voor de rechter. Aanleiding is de publicatie van een brief die Meghan naar haar vader zou hebben geschreven. Harry ziet de geschiedenis zich herhalen.

De Mail on Sunday en moederbedrijf Associated Newspapers worden aangeklaagd voor het misbruik van privé-informatie, schending van het auteursrecht en schending van de wet op gegevensbescherming. Dat blijkt uit de gerechtsdocumenten.

Prins Harry wijst in een verklaring naar zijn moeder prinses Diana. Ze stierf uiteindelijk na een vlucht voor de paparazzi. Harry ziet de geschiedenis zich nu herhalen. 

"Als koppel geloven we in vrijheid van de media en objectieve, waarachtige berichtgeving. We beschouwen het als een hoeksteen van de democratie en we hebben een verantwoordelijke media nooit meer nodig gehad dan nu in de huidige toestand van de wereld - op elk vlak", benadrukt de prins.

"Helaas is mijn vrouw een van de meest recente slachtoffers van een Britse roddelpers die campagnes voert tegen individuen zonder na te denken over de gevolgen - een roekeloze campagne die het voorbije jaar geëscaleerd is, tijdens haar zwangerschap en terwijl ze onze pasgeboren zoon grootbrengt."

"Er is een menselijke kost aan deze onophoudelijke propaganda, zeker wanneer het opzettelijk onwaar en te kwader trouw is, en hoewel we voortdurend dapper hebben doorgebeten - zoals velen onder jullie weten - kan ik niet beschrijven hoe pijnlijk het geweest is. In het huidige digitale tijdperk van vandaag worden verzinsels van de pers hergebruikt als waarheid over de hele wereld. De berichtgeving van de ene dag is niet langer het papierafval van morgen."

"Er komt een punt waarop opkomen tegen dergelijk gedrag het enige is dat je kan doen, omdat het mensen vernietigt en levens vernietigt. Hoewel deze actie misschien niet de veiligste is, is het wel de juiste. Want het is mijn grootste vrees dat de geschiedenis zich zal herhalen. Ik heb gezien wat er gebeurd als iemand waarvan ik hou gecommercialiseerd wordt tot het punt waarop ze niet langer behandeld of gezien worden als een echt persoon. Ik ben mijn moeder verloren en nu zie ik hoe mijn vrouw ten prooi valt aan dezelfde sterke krachten.

TAGS  I  Prins Harry  I  Meghan Markle  I  shownieuws  I  n365