Donderdag 3 Oktober 2019 - 13:25   I   Foto: VTM  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Birger en Karel van ‘Mijn Pop-uprestaurant’ tegenover elkaar in rechtbank: “Karel doet dingen die niet mogen"

De jarenlange vriendschap tussen Birger Allary en Karel Knockaert lijkt voltooid verleden tijd. In 2017 won het duo ‘Mijn Pop-uprestaurant’ op VTM met Tjops, maar nu staan ze tegenover elkaar in de rechtbank. Dat meldt HLN.

Birger en Karel van ‘Mijn Pop-uprestaurant’ tegenover elkaar in rechtbank: “Karel doet dingen die niet mogen

Technisch gezien werken de twee al sinds vorig jaar niet meer samen. Birger kondigde toen aan dat hij meer tijd met zijn gezin wou doorbrengen. Hij begon later op de Weber Grill Academy, terwijl Karel het cateraarsgedeelte van Tjops blijf doen. Nu zijn de twee verwikkeld in een juridisch gevecht om hun geesteskind.

“Birger heeft zelf gecommuniceerd aan de buitenwereld dat hij uit de zaak stapte. Dat heeft iedereen kunnen lezen in de kranten. Birger en ik zijn rond de tafel gaan zitten en hebben afspraken gemaakt”, zegt Karel. “Ik heb toen het roer overgenomen van Tjops, die vorige zomer trouwens op sterven na dood was. Ik heb een foodtruck gekocht met mijn spaarcenten en ik heb Tjops weer op de kaart gezet. De agenda zit goed vol en de zaken lopen goed.”

Winst

Dat heeft Birger volgens Karel ook gemerkt. “Plots wil Birger nu een deel van mijn winst, ook al heeft hij er niet voor gewerkt. Ik was er kapot van toen er plots een brief van een advocaat in mijn bus zat. Dat onze vriendschap na 24 jaar zo moet eindigen is bijzonder jammer. Ik dacht dat we als vrienden uit elkaar waren gegaan.” Daar staat het verhaal van Birger tegenover. “Ik heb de naam en het concept samen met Karel opgestart”, vertelt hij. “Als Karel ervoor kiest om alleen verder te doen, dan lijkt het me logisch dat er daar iets tegenover staat. Ik heb een financieel voorstel gekregen, maar dat was belachelijk laag. Bovendien staat het depotrecht voor de naam Tjops nog steeds op mijn naam. Karel rijdt rond onder de vlag van Tjops, maar dat mag hij niet doen.”

Uitspraak

Karel langs zijn kant zegt dat Birger pas zes maanden nadat hij uit de zaak was gestapt de naam ‘Tjops’ heeft laten registreren op zijn naam. De zaak werd woensdag ingeleid voor de rechtbank van koophandel. Wie van de twee ex-vrienden het uiteindelijk haalt, valt af te wachten. Waarschijnlijk zal de uitspraak pas voor na nieuwjaar zijn.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Mijn Pop Up-restaurant  I  shownieuws