Drie mensen overleden aan bacterie in vleeswaren, één vrouw krijgt miskraam: Aldi roept product in allerijl terug Royalty
Royalty

Drie mensen overleden aan bacterie in vleeswaren, één vrouw krijgt miskraam: Aldi roept product in allerijl terug

Drie mensen overleden aan bacterie in vleeswaren, één vrouw krijgt miskraam: Aldi roept product in allerijl terug

In Nederland zijn drie mensen overleden door listeriabesmetting in vleeswaren van producent Offerman. Eén vrouw kreeg er een miskraam door. In ons land heeft Aldi beslist om gebraden rosbief terug te roepen van het merk Délifin, dat geleverd werd door hetzelfde vleesbedrijf.

Aldi roept gebraden rosbief van het merk Délfin, per 100 gram verpakt, terug wegens de mogelijke aanwezigheid van listeriabacterie. “De rosbief is afkomstig van Offerman, uit de fabriek in Aalsmeer in Nederland”, bevestigt de woordvoerder van Aldi België, Dieter Snoeck.

In Nederland zijn al drie mensen overleden aan de besmetting, één vrouw kreeg een miskraam. "Het gaat om één product", benadrukt Snoeck. "Zelf hebben we nog geen klachten gehad, en er zijn geen problemen vastgesteld met het product. Maar uit voorzorg roepen we het product terug.”

Symptonen

Listeriose, de ziekte die door de bacterie veroorzaakt wordt, kan gevaarlijk zijn voor jonge kinderen, zwangere vrouwen, mensen met een verminderde weerstand en ouderen. Symptonen van de ziekte zijn buikpijn, diarree en koorts.

Mensen die de bewuste gebraden rosbief hebben aangekocht, worden verzocht om het niet te consumeren en terug te brengen naar de winkel. Het product wordt terugbetaald. Voor meer informatie kunnen klanten Aldi contacteren via [email protected].

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws