Dinsdag 8 Oktober 2019 - 07:05   I   door Redactie

Anderlecht betaalt zich blauw aan ontslagvergoeding voor Arnesen

Anderlecht maakte onlangs bekend dat Frank Arnesen aan de deur wordt gezet. Hij houdt er in ieder geval een aardige cent aan over.

Anderlecht betaalt zich blauw aan ontslagvergoeding voor Arnesen

Anderlecht moet namelijk een ontslagpremie van 600.000 euro ophoesten. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Arnesen tekende destijds voor drie jaar. Voorzitter Marc Coucke deed al tal van ontslagen sinds zijn komst. Zo moest hij ook al heel wat ontslagvergoedingen betalen. Vorig jaar nog 700.000 euro aan Hein Vanhaezebrouck. 

Overigens was Arnesen niet alleen overbodig geworden door de komst van Vincent Kompany. Anderlecht was ook gewoon niet tevreden over zijn werk. 

Gomes

Op Anderlecht was men ook niet meer zo tevreden over het werk dat Arnesen verrichte. "Zo was de club via de scouting het Braziliaanse talent Igor Gomes (18) op het spoor gekomen", schrijft HLN. "De verdediger was zelfs op bezoek in Brussel, een akkoord leek in de maak, maar uiteindelijk greep Anderlecht alsnog naast de speler."

"Op Anderlecht klinkt het dat Arnesen en zijn scouts dat dossier niet goed beheerd hebben. Dat Gomes potentieel heeft, bewijst zijn transfer naar... FC Barcelona", aldus de krant.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal  I  v24