Dinsdag 8 Oktober 2019 - 14:30   I   door Redactie

Anderlecht komt met zeer bizarre uitleg over rol van Vincent Kompany

Anderlecht komt met zeer bizarre uitleg over rol van Vincent Kompany

Anderlecht heeft zich voor de Licentiecommissie verdedigd voor de dubbele rol van Vincent Kompany als speler en manager naar Engels model. Kompany mag helemaal geen coach zijn, want hij heeft niet de vereiste diploma's.

CEO Jo Van Biesbroeck en clubadvocaat Bert Van der Auwera meldden zich om 11 uur in het bondsgebouw. Vincent Kompany wilde niet komen. Anderlecht benadrukte dat Kompany een natuurlijke leider is en enkel een contract heeft als speler.

"Vanaf dag 1 is aangegeven dat Anderlecht 1 team aan het bouwen is, rond de figuur van Kompany.  Kompany draagt het DNA van de club uit. Hij is een grote persoonlijkheid en dus is het niet onlogisch dat hij ook coacht, begeleidt en met spelers praat. Hij is een inspirator", klinkt het.

Dubbelzinnig beeld

Voor zijn collega-spelers is Kompany een coach, maar niet "de echte coach" van het team. Hij is volgens RSCA "de begeleider en bewaker van de nieuwe visie bij paars-wit". "Er is wel een dubbelzinnig beeld over Kompany geschetst, maar Kompany besliste niet wie er moest spelen en leidde de trainingen niet. Simon Davies was geen "shadow-coach". Davies was de man die de voetbalvisie moet uitdragen en dat zal ook zo blijven", citeert Sporza Anderlecht.

Op 15 oktober volgt er een uitspraak van de Licentiecommissie. Dan zal duidelijk worden of Anderlecht een boete krijgt of uit het profvoetbal wordt gezet.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal