Maandag 10 Februari 2020 - 21:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Bijzondere wijziging in parcours van Parijs-Roubaix (en dat is mogelijk goed nieuws voor Wout Van Aert)

Aan het parcours van wielerklassieker Parijs-Roubaix is een beetje gesleuteld. ASO heeft beslist om tijdens 118e editie meer hellende stroken en meer kasseien in te lassen.

Bijzondere wijziging in parcours van Parijs-Roubaix (en dat is mogelijk goed nieuws voor Wout Van Aert)

Het parcours waarop Philippe Gilbert vorig jaar won, is dus lichtjes gewijzigd. In vergelijking met vorig jaar staat er een kasseistrook extra op het menu voor de renners: de Hameau du Buat maakt voor het eerst sonds 2016 weer deel uit van de helleklassieker. Dit is een hellende strook van meer dan 1 kilometer, vrij vroeg in de wedstrijd.

Wat eveneens veranderd is, is dat de strook van Vertain voor het eerst afgewerkt wordt in de oplopende richting. Dit jaar tellen we dus één kasseistrook meer dan de vorige editie – 30 in plaats van 29 – en waar de renners vorig jaar 54,5 kilometer kasseien voor de kiezen kregen, is dat dit jaar 55 kilometer. Parijs-Roubaix wordt dit jaar op zondag 12 april gereden en zal in totaal 259 kilometer lang zijn.

Wout Van Aert

12 april zal ook de dag zijn waarop we Wout Van Aert goed in het oog moeten houden. Of hij zijn eerste Parijs-Roubaix zal winnen, hangt natuurlijk ook af van de tegenstand – tegen dan zal ook onder meer ene Mathieu van der Poel ongetwijfeld op topniveau zijn. Maar na zaterdag mag het wel gezegd: Wout Van Aert (25) zal op tijd klaar zijn voor de klassiekers.

Hij liet al meermaals verstaan dat het dobberen over de kasseien van Parijs-Roubaix hem het best ligt, én dat hij vorig jaar een tikkeltje te laat in vorm was. “Vorig jaar was ik dat tussen Milaan-San Remo en de E3 Harelbeke. Ik wil wel degelijk ook goed zijn in die eerste koersen die ik rijd, hé. Maar ik mik erop om in de Heilige Week echt honderd procent te zijn”, was hij duidelijk.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Wout Van Aert  I  sport  I  Parijs-Roubaix