Maandag 12 Oktober 2020 - 14:00   I   door Redactie

Bizar: "Marc Coucke verkondigt wilde plannen met Anderlecht"

Bizar:

Het werd dringend tijd dat Marc Coucke een stap terugzette bij Anderlecht als voorzitter. Dat schrijft Het Nieuwsblad in een analyse. RSCA kampt met een grote schuldenberg.

"Het is een goeie zaak dat Marc Coucke in de schaduw verdween", schrijft de krant. "Uiteraard zijn er nog etentjes waarbij hij als hoofdaandeelhouder wilde plannen verkondigt en de voorbije maanden hield hij Anderlecht mee boven water. Natuurlijk laat de zakenman zijn investering niet los, maar hij stuurt de dagelijkse werking niet meer. Het kostte even tijd om zich terug te trekken, maar ­alles bij RSCA wordt nu wél gefilterd. Terecht."

"Dat was een eerste stap om het vertrouwen te herstellen, maar er is meer nodig. Om de minderheidsparticipanten tot een extra kapitaalsverhoging te bewegen, moet de nieuwe directie blijk geven van een uitgekiend beleid. Het herstelplan, met minder transferuitgaven en vaste loonbarema’s, is alvast ingezet. Als het nu ook (een beetje) sportief succes oplevert, is niet alle hoop vervlogen."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  sport  I  voetbal