Zondag 12 Mei 2019 - 12:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Campenaerts stelt teleur in tijdrit in Giro: "Dit wist ik"

Campenaerts stelt teleur in tijdrit in Giro:

Victor Campenaerts werd 20ste in de openingstijdrit in de Giro, op 53 seconden van winnaar Roglic. Een tegenvaller van formaat.

“Samen met de ploegdokter had ik er vooraf voor gezorgd dat ik zeker niet te gehydrateerd aan de start zou staan. Extra vocht in mijn lichaam betekende extra gewicht. Mijn lichaam was echter zodanig leeg dat ik achteraf niet genoeg kon plassen. Een omgekeerde wereld. Normaal plas ik heel veel, maar met te weinig densiteit. Nu was de densiteit zeer hoog, maar het volume te weinig", vertelt Campenaerts aan Het Nieuwsblad.

“Ik wist al na de verkenning op donderdag dat dit niks voor mij was. Die slotklim was veel te steil. In het interview in Het Nieuwsblad vooraf hield ik nog de schijn op door te zeggen dat de top tien of de top vijf de ambitie was. De mensen die mij een beetje kennen, weten dan dat ze niet veel moeten verwachten. Als ik echt voel dat ik kans maak op een mooi resultaat, zeg ik dat ik ga winnen. Dat was nu niet het geval. Die twintigste plaats is een tegenvaller, maar ik had het ook wel verwacht

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Victor Campenaerts  I  sport