Zondag 10 Januari 2021 - 17:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

"Charles De Ketelaere gaat mee naar het EK"

Alles wat Charles De Ketelare aanraakt, lijkt tegenwoordig in goud te veranderen. Niet alleen bij Club Brugge, maar zelfs bij de nationale ploeg. Ex-bondscoach René Vandereycken is alvast fan.

Superfan zelfs, gelet op de lof die hij spuit in Het Nieuwsblad. "De Ketelaere, dat is… buitengewoon. Hoe die op zo'n korte tijd een vaste waarde geworden is, is zeer straf. De laatste weken vond ik hem één van de belangrijkste, zo niet de belangrijkste speler", analyseert Vandereycken als toekomstige columnist voor de krant meteen.

"Ik speelde als 21-jarige linksvoetige ook bij Club Brugge, maar hij is technisch veel beter. Maar hij is ook slim, altijd aanspeelbaar, tenger, maar zeker niet zwak - hij kan duels winnen op kracht - en beslissend. Ik zou hem zo durven meenemen naar het EK.”

Uitzonderlijke generatie

Een gouden raad voor bondscoach Roberto Martínez, maar meteen ook één waar ze bij Club Brugge van achterover vallen. Want als ze eerlijk zijn, had ook bij blauw-zwart niemand de stormachtige ontwikkeling van hun youngster kunnen voorspellen. Laat staan dat hij binnen de uitzonderlijke generatie die er al is, kandidaat zou zijn om mee te gaan naar het EK.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Club Brugge  I  Rode Duivels  I  sport  I  voetbal