Zondag 31 Januari 2021 - 10:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

'Club Brugge plooit, Ruud Vormer krijgt zijn zin met straffe transfer'

'Club Brugge plooit, Ruud Vormer krijgt zijn zin met straffe transfer'

Ruud Vormer (32) komt al sinds de zomer van 2014 uit voor Club Brugge. Vormer groeide uit tot één van de belangrijkste spelers bij blauw-zwart. Hij heeft ook behoorlijk wat invloed naast het veld, zo blijkt.

Vormer merkte eerder dit seizoen al op dat Club Brugge wel wat versterking kon gebruiken. De Nederlander zag dat Club een échte spits miste en kaartte dat dan ook aan bij coach Philippe Clement en CEO Vincent Mannaert. Vormer zou wéken geleden al om offensieve versterking gevraagd hebben.

Bedankt, captain

Clement en Mannaert hadden op dat moment ook al in de mot dat Club een killer in de vijandelijke box miste. Dat Vormer hun gevoel bevestigde, was echter hét sein om aan de slag te gaan. Mannaert en co klopten opnieuw aan bij Eintracht Frankfürt en Bas Dost en konden beide partijen overtuigen. Met dank ook aan de captain. Vormer had contact met Dost en overtuigde zijn landgenoot om bij Club te tekenen.

Club Brugge rondde vervolgens een grote transfer af en Dost bewees ondertussen al zijn waarde. Dat blauw-zwart na de komst van Dost ook nog uitpakte met de terugkeer van Stefano Denswil, stemde Vormer overigens nog meer tevreden. De 32-jarige middenvelder heeft altijd een uitstekende band gehad met Denswil en nu spelen ze weer samen. En zo is iedereen bij Club tevreden.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Club Brugge  I  sport  I  voetbal