Donderdag 13 Februari 2020 - 19:00   I   door Redactie

'Club Brugge, RSCA en Standard grijpen in en pakken Antwerp en Gent terug'

De chaos in het Belgisch voetbal is sinds woensdag compleet. De mediarechten van de Jupiler Pro League werden verkocht aan Eleven Sports, maar toch zijn er nog flink wat problemen. Antwerp en AA Gent dreigen er zelfs mee om de mediarechten van hun thuismatchen individueel te vermarkten.

'Club Brugge, RSCA en Standard grijpen in en pakken Antwerp en Gent terug'

Antwerp is niet te spreken over het feit dat het nog steeds geen lid is van de G5 en in vergelijking met andere topclubs jaarlijks enkele miljoenen misloopt. Bij Gent gingen ze dan weer niet akkoord om de mediarechten aan Eleven Sports te verkopen.

"Niet voor niets fronsten gisteren heel wat bestuurders van de Pro League de wenkbrauwen toen uitgerekend Gent ging dwarsliggen bij de toewijzing van het voetbalcontract aan Eleven. 'De Ghelamco-coalitie', werd smalend gefluisterd, geeft uit eigenbelang een klap aan de 22 andere clubs", schrijft Het Laatste Nieuws.

Gent zal bijdraaien

Volgens de krant zal Gent zijn kar nog wel keren. "Gent zal uiteindelijk wel bijdraaien. Maar dat neemt niet weg dat de top van ons voetbal diep verdeeld is. De CEO van de Pro League haalde vorige week nog uit naar zijn eigen voorzitter, omdat die naar zijn zin te veel zijn Genkse pet op heeft."

"Anderlecht wijst naar zijn verleden, Standard is een einzelgänger, terwijl Club Brugge het ondertussen soeverein vanop een afstand bekijkt. Die drie zullen het in de nabije toekomst ook niet laten om de twee rebelse groten terug te pakken", besluit HLN.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  AA Gent  I  Standard  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  KRC Genk  I  voetbal