Dinsdag 13 Augustus 2019 - 12:30   I   door Redactie

"Club Brugge staat op 90 minuten van de groepsfase van de Champions League"

Club Brugge speelt vanavond in de Champions League-voorronde tegen Dinamo Kiev. Volgens Gert Verheyen wordt dit de sleutelwedstrijd.

"Club Brugge staat op 90 minuten van de groepsfase van de Champions League. Niet dat Club in de volgende ronde zomaar over Basel of Linz zal rollen, maar van die drie teams is Dinamo Kiev wel duidelijk de beste", stelt Verheyen in Het Nieuwsblad

"Als Simon Mignolet vanavond alles pakt, verdient hij zijn investering meteen terug. Dan is hij dus eigenlijk een gratis speler. En hij kan de nul houden. Mignolet is zo'n keeper bij wie het doel er automatisch kleiner uitziet. Er staat iemand onder de lat."

"Het wordt van vitaal belang dat Club zijn voorsprong vasthoudt", waarschuwt Verheyen. "Zodra je een goal slikt, verandert de gedachtegang. Heen- en terugwedstrijden worden gedeeltelijk beslecht op mentaal vlak. Een tegengoal slikken en je dat niet aantrekken, is als speler eigenlijk niet makkelijk. Als Club 0-1 voorkomt, moet Kiev plots drie keer scoren. Dan deel je een mentale uppercut uit en staan die mannen plots voor een col van eerste categorie."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Club Brugge  I  Dinamo Kiev  I  sport  I  voetbal