Zaterdag 11 Januari 2020 - 13:00   I   door Redactie

‘Club Brugge verneemt meteen rampzalig nieuws over bouw van nieuw stadion’

‘Club Brugge verneemt meteen rampzalig nieuws over bouw van nieuw stadion’

Club Brugge maakte vrijdag, samen met de stad Brugge, bekend dat het een nieuw stadion gaat bouwen op de site van Jan Breydel. Na veertien vervelende jaren krijgt het droomproject van Club-voorzitter Bart Verhaeghe eindelijk vorm. Of toch niet?

Volgens Het Laatste Nieuws is Club Brugge er immers nog steeds niet. Blauw-zwart verneemt meteen rampzalig nieuws, want er zitten volgens de krant nog flink wat problemen aan te komen.

Bewoners Lange Molenstraat voornaamste risicogroep

"Als Club een omgevingsaanvraag indient, kan die aanvraag aangevochten worden bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Daar gaan zowel Club als de stad niet vanuit. De hoerastemming kan evenwel snel omslaan. Ook veertien jaar geleden werden al eens ambitieuze plannen voorgesteld en we weten allemaal hoe dat geëindigd is."

"Concreet vormen de bewoners van de Lange Molenstraat naast de oefenvelden de voornaamste risicogroep", benadrukt HLN"Het nieuwe stadion zal veel dichter bij de huizenrij staan dan dat dit met het huidige stadion het geval is."

(Lees verder onder de foto)

Wat met Cercle?

En dat is nog niet alles. Ook het nieuwe stadion aan de Blankenbergsesteenweg voor Cercle Brugge kan voor de nodige problemen zorgen. In het verleden slaagde Club Brugge er immers niet in om zijn project op die locatie tot een goed einde te brengen.

"Gezien de historiek van problemen die Club er zelf heeft gekend, is er geen enkele rechtszekerheid dat aan de Blankenbergse Steenweg ooit een voetbalstadion zal kunnen gebouwd worden", stelt Vincent Goemaere van Cercle. "Wij willen snel met de burgemeester aan tafel zitten om tot een concreet plan van aanpak te komen

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Club Brugge  I  voetbal  I  sport