Woensdag 11 September 2019 - 11:00   I   door Redactie

Club en RSCA begaan énorme blunder op transfermarkt: 'Ze wilden hem niet'

Club Brugge en RSC Anderlecht realiseerden deze zomer enkele grote transfers. Toch lieten ze in het verleden na om met Jonathan David een absoluut goudhaantje in huis te halen. De Canadees verkaste uiteindelijk naar AA Gent, waar hij nu niet meer weg te denken is uit het elftal.

Club en RSCA begaan énorme blunder op transfermarkt: 'Ze wilden hem niet'

Het is Nick Mavromaras, de zaakwaarnemer van David, die met het nieuws naar buiten komt. Hij nam in het verleden contact op met Club Brugge en Anderlecht en zette David in de etalage.

"Ik heb Jonathan aan verschillende Belgische clubs aangeboden’, vertelt Mavromaras in Sport/Voetbalmagazine. "Anderlecht zat daar zeker tussen en volgens mij heb ik ook Club Brugge gecontacteerd. AA Gent heeft als enige gereageerd en na een meeting met Schepens ging Gent akkoord om Jonathan te laten overvliegen."

"Jonathan is top"

"Bart Van Renterghem was toen coach van de U21 en hij had na een paar trainingen gemerkt dat Jonathan een speler was die het verschil kon maken. Hij hield het in eerste instantie voor zich, maar na enkele dagen had hij mij aan de telefoon gezegd: ‘Jonathan is top.’"

In het voorjaar van 2017 bereikte Gent een mondeling akkoord met David en diens entourage, bezegeld met een handdruk tussen Michel Louwagie en Mavromaras. In januari 2018, op de dag van zijn achttiende verjaardag, zette David uiteindelijk zijn krabbel bij De Buffalo's. De rest is geschiedenis...

Wat is jouw mening?

TAGS  I  AA Gent  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  voetbal