Dinsdag 14 Januari 2020 - 14:10   I   door Redactie

Coucke geeft uitleg: "Daarom voer ik deze wijzigingen binnen Anderlecht uit"

Coucke geeft uitleg:

Marc Coucke verrast met een nieuwe paleisrevolutie op de club. Onder meer Wouter Vandenhaute en Karel Van Eetvelt werden aangetrokken om de club op alle vlakken weer gezond te maken.

Opvallend is dat Vandenhaute destijds zelf Anderlecht wilde kopen. “Dat hij toen ook de club wou kopen, is misschien net een goede reden. Wouter is al tientallen jaren kind aan huis op Anderlecht en hij is ook sportief gebleven toen de club voor mij had gekozen. Bovendien hebben we al lang een goed persoonlijk contact. Tijdens mijn koersperiode hadden we de traditie om één keer per jaar uitgebreid te lunchen en dat waren altijd intense en inspirerende gesprekken", aldus Coucke bij Sporza.

"In het eerste gesprek met Wouter ben ik open en eerlijk geweest over hoe ik deze uitdaging heb onderschat", vervolgt Coucke. "De beslissing om Anderlecht te kopen, heb ik snel moeten nemen. Er was een heel korte verkoopsprocedure. Wat de komst van Vincent Kompany, daar sta ik nog altijd achter. In de gesprekken met Wouter en Karel (Van Eetvelt, nvdr.) heb ik gemerkt dat ze op een positief constructieve manier naar het project-Kompany kijken, en niet van plan zijn om het kind met het badwater weg te gooien. Dus is dit geen derde koerswijziging, maar een nieuwe stap in dezelfde, goede richting."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal