Vrijdag 1 Januari 2021 - 20:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

'Courtois gaat over de schreef bij Real: zware schorsing lijkt op komst'

'Courtois gaat over de schreef bij Real: zware schorsing lijkt op komst'

Zo goed als Thibaut Courtois het jaar beëindigde, zo slecht zou hij 2021 kunnen beginnen. De Rode Duivel kon zich even niet bedwingen en dreigt daar nu zwaar voor afgestraft te worden.

In de laatste match van het jaar bleef Real Madrid op het veld van Elche steken op 1-1. Courtois pakte op het einde van de match nog uit met een geweldige redding, maar kon na afloop zijn frustraties over de gelijkmaker op strafschop toch niet bedwingen. "Ik vond het toch een lichte penalty. Maar sommige refs fluiten daar graag voor", vertelde hij bij Movistar+.

"Bovendien was er een gelijkaardige overtreding op Benzema in de eerste helft. Als je geen penalty fluit voor Benzema, dan kan je ook geen penalty fluiten voor deze overtreding", gaf hij de Spaanse arbitrage een veeg uit de pan.

Vier speeldagen

Die uitlatingen kunnen de nationale doelman nu zwaar te staan komen. Volgens het Spaanse Sport, kan de afdeling 'Integriteit' van de voetbalbond Courtois nu immers op het matje roepen op basis van het in twijfel trekken van de integriteit van de scheidsrechter. Als hij daar ook effectief voor veroordeeld wordt, krijgt de Real Madrid-keeper een minimumschorsing van vier speeldagen aangesmeerd.

Daarmee zou Courtois Hans Vanaken achterna gaan, al zou ook hij nog altijd in beroep kunnen gaan. Maar haalt hij ook daar zijn ongelijk, moet hij minstens vier speeldagen aan de kant blijven. Een serieuze klap voor de Limburger, net nu hij opnieuw naar zijn beste vorm toegroeit.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Real Madrid  I  sport  I  voetbal