De angst neemt het over bij huisarts Julie De Vos (29): “Normaal krijg ik drie oproepen per wacht, gisteren vijftien” Royalty
Royalty

De angst neemt het over bij huisarts Julie De Vos (29): “Normaal krijg ik drie oproepen per wacht, gisteren vijftien”

De angst neemt het over bij huisarts Julie De Vos (29): “Normaal krijg ik drie oproepen per wacht, gisteren vijftien”

Huisarts Julie De Vos (29) werkt al drie jaar in een huisartsenpraktijk in Gentbrugge. In De Morgen vertelt ze over de zwaarste wachtdienst in die drie jaar.

Zo was ze van zeven uur ’s avonds tot één uur ’s nachts constant op de baan en had ze geen moment de tijd om even tot rust te komen. Doorgaans krijgt De Vos twee à drie oproepen per wacht, “maar gisteren waren het er vijftien, waarvan zeker de helft coronagerelateerd was”, zegt ze.

Deze zware shift woog erg door. Bij haar thuiskomst zocht ze dan ook even troost bij haar man, maar daarna volgde het volgend emotionele nieuwsbericht dat in Frankrijk de 16-jarige Julie was overleden. “Ik moet toegeven dat de angst toen even mijn lijf overnam. De paar uren die ik uiteindelijk kon slapen, lag ik de hele tijd onrustig te woelen."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws