Zaterdag 10 Augustus 2019 - 17:00   I   door Redactie

Degryse: "Ik geloof nooit dat ze kampioen zullen worden"

Anderlecht speelde bij vlagen goed voetbal, maar kon niet winnen van KV Mechelen. Marc Degryse ziet enkele lichtpunten, maar ook nog problemen.

Degryse:

"Ik wil drie nieuwkomers aanstippen die wat mij betreft de kwaliteiten hebben om Anderlecht te brengen naar de top: Sandler – borst vooruit, goeie inspeelpass, zowel kort als lang –, Vlap, die gisteren zonder goed te spelen drie keer in scoringspositie kwam, en natuurlijk Kompany zelf", aldus Degryse in Het Laatste Nieuws.

“Ten tweede heeft deze ploeg echt nog wel hiaten", vervolgt Degryse. "De positie van diepe spits is de prioriteit. Ik hoop voor Anderlecht dat Kemar Roofe weet wat van hem verwacht wordt. Ik moet zeggen dat Zulj tegen Mechelen al wat beter speelde, maar wat mij betreft mist hij de nodige explosiviteit. En dan is er nog Nasri van wie ik niet begrijp dat hij momenteel Yari Verschaeren naar de bank verwijst. Nasri is fysiek absoluut nog niet in orde."

Geen kampioen

"Mijn conclusie is: ik geloof honderd procent in het project van Kompany. Dat komt goed. Maar precies door het rijtje minpuntjes dat ik opsom, kan ik niet garanderen dat Kompany dit seizoen zijn doel al bereikt. Ik geloof nooit dat Anderlecht kampioen wordt. Ik weet zelfs niet of Anderlecht voor Nieuwjaar al op een play-off 1 plaats zal staan."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  sport  I  voetbal