Vrijdag 20 September 2019 - 07:09   I   door Redactie

Devroe is het beu en haalt zwaar uit naar Coucke: "Zoiets doe je toch niet?"

Luc Devroe heeft voor het eerst sinds zijn ontslag bij RSC Anderlecht gepraat. In een gesprek met Het Nieuwsblad haalt hij zwaar uit naar Marc Coucke.

Devroe is het beu en haalt zwaar uit naar Coucke:

Na het Europese verlies tegen Fenerbahçe, kreeg Devroe op de luchthaven in Turkije te horen dat hij werd gedegradeerd. “Coucke zijn boodschap was kort: Zo gaat het niet meer. We zetten iemand boven u. Hij had dat al eens geopperd en ik was daar niet per se tegen als het iemand met internationale uitstraling was. Maar zoiets zeg je toch niet drie minuten voor een vlucht waarbij je vier uur naast elkaar zit? Nu ja, zo was mijn ontslag in januari geen complete verrassing meer.”

In januari kreeg Devroe te horen dat Anderlecht niet meer op hem rekende. "Mijn vrouw had een jeans opengeknipt voor over mijn gips. Ik wilde in Anderlecht mijn contract als assistent­manager gaan tekenen, want ik was bereid in de schaduw te werken. Scouting. Plots belde Marc Coucke mij op: Ik hoor dat je op Neerpede bent. Ik kom af. Helaas was het niet om te vragen hoe het met mijn been was. In plaats van een nieuwe job, kreeg ik mijn ontslag."

"Coucke besefte niet welke impact die beslissing op mij had"

"Marc wilde mij persoonlijk meedelen dat hij, Michael Verschueren en Frank Arnesen hadden besloten dat ik overbodig was. Tja, met Arnesen praatte ik niet één keer. En van Coucke weet ik niet of hij besefte welke impact die beslissing op mij had. Achteraf stuurde hij me nog berichten als: Denk veel aan je. Hoop dat je snel een nieuwe job vindt."

"En dan was hij verbaasd dat ik niet antwoordde. Maar wat zeg je daarop? Na onze jarenlange samenwerking kon hij toch eens langskomen, maar hij denkt puur zakelijk. Ach, ik ben niet rancuneus. Ik bedank Marc voor ons mooie parcours. Op de laatste drie maanden na.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  sport  I  voetbal