Woensdag 11 September 2019 - 09:30   I   door Redactie

'Dit is de reden waarom Hans Vanaken niet mocht spelen bij Rode Duivels'

De Rode Duivels wonnen de voorbije dagen achtereenvolgens van San Marino en Schotland, telkens met 0-4. Opdracht volbracht, al zal Hans Vanaken zich ongetwijfeld afvragen waarom hij geen speelminuten kreeg van Roberto Martinez.

'Dit is de reden waarom Hans Vanaken niet mocht spelen bij Rode Duivels'

Tot twee keer toe bleef Vanaken op de bank. En dat terwijl nieuwkomers Benito Raman en Yari Verschaeren wél mochten invallen. Al lijkt daar een eenvoudige reden voor te zijn.

"Dat ­Hans Van­aken ­tegen San Marino en Schotland geen speel­minuten kreeg, zegt  niets over Van­aken zelf of diens kwaliteiten. Wel past het in het idee van Roberto ­Martinez over hoe debutanten bij de Rode Duivels te integreren", zegt journalist Guillaume Maebe in Het Nieuwsblad. "De bondscoach laat zijn nieuwkomers immers graag meteen proeven van het echte werk. Niet alleen een training meepikken is belangrijk, een echte wedstrijd spelen hoort daar ook bij."

"Verschaeren en ­Raman kregen bij hun eerste oproeping meteen enkele minuten, iets wat ook gold voor Timothy Castagne en Birger Verstraete toen er grofweg een jaar geleden een oefenmatch gespeeld werd in en tegen Schotland. Zelfs Thomas Foket en ­Anthony Limbombe mochten bij hun eerste ­selectie meteen proeven van het echte werk, hoewel hun meerwaarde voor de ­Rode Duivels vooraf al bijzonder klein leek", gaat Maebe verder.

Pikorde

"De beslissing van Martinez om - zeker tegen Schotland - Vanaken niet te laten spelen, zegt dan ook weinig. Het is geen teken van een gebrek aan vertrouwen van de bondscoach in de Brugse spelmaker, net zo min is het een bewijs dat Vanaken in de pikorde onder pakweg Verschaeren komt te staan", besluit Maebe.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Club Brugge  I  Rode Duivels  I  Anderlecht  I  voetbal