Dominant Club Brugge wint en duwt Anderlecht nu écht in crisis Sport

Dominant Club Brugge wint en duwt Anderlecht nu écht in crisis

Club Brugge heeft zondag, met de nodige moeite, van RSC Anderlecht gewonnen. Een dominant blauw-zwart botste meermaals op een beresterke Hendrik Van Crombrugge, maar in de tweede helft kroonde Krépin Diatta zich uiteindelijk tot matchwinnaar.

Club Brugge begon vol energie aan de wedstrijd en zette Anderlecht meteen onder druk. Toch was het paars-wit dat na amper vijf minuten spelen op voorsprong kwam. Mignolet schatte een doorsteekbal verkeerd in, kwam net te laat en zag hoe Chadli de bal in het lege doel legde.

De thuisploeg reageerde echter onmiddellijk. Van Crombrugge duwde de bal in de voeten van Diatta en die trapte via de paal en opnieuw Van Crombrugge binnen: 1-1. Vanaf dat moment greep Club zijn tegenstander bij de keel. De kansen volgden elkaar op, maar een sterke Van Crombrugge hield Anderlecht recht.

Diatta doet het

Ook na rust botste een dominant Club Brugge keer op keer op Van Crombrugge. Rond het uur klom Club dan toch op voorsprong. Diatta was bij de pinken toen Deli een voorzet van Vormer doorkopte en trapte de bal staalhard tegen de netten: 2-1 en Anderlecht in de touwen.

In de slotfase nam Club - noodgedwongen? - gas terug en probeerde Anderlecht nog op zoek te gaan naar een punt. De gelijkmaker viel echter niet meer en zo blijft paars-wit achter met 5 op 24.