Eddy Planckaert spreekt duidelijke taal over Dylan Groenewegen: “Geen enkel respect meer” Sport
Sport

Eddy Planckaert spreekt duidelijke taal over Dylan Groenewegen: “Geen enkel respect meer”

Eddy Planckaert spreekt duidelijke taal over Dylan Groenewegen: “Geen enkel respect meer”

De beelden van de valpartij van Fabio Jakobsen lieten de wielerwereld in shock achter. Een ondoordacht manoeuvre van Dylan Groenewegen katapulteerde de renner van Deceuninck-Quick.Step tegen en over de hekken.

Ook Eddy Planckaert kreeg de beelden onder ogen. "We hebben eigenlijk 2 slachtoffers met wie ik allebei medelijden heb”, zegt Eddy tegen Sporza. “De ene is er natuurlijk veel slechter aan toe dan de andere. Maar het zou zo’n zonde zijn dat 2 van die topsprinters uit de wielerwereld zouden verdwijnen."

"Ik hoop in de eerste plaats dat alles goedkomt met Jakobsen en dat hij nog een normaal leven kan leiden. Dat is het allerbelangrijkste”, aldus de voormalige wielerkampioen. “En hoe moet Groenewegen nu verder door het leven? Niemand zal nog respect hebben voor hem in het peloton."

"Ik zou niet in Groenewegens plaats willen zijn. Ik vrees evenveel voor de sportieve carrière van Groenewegen als die van Jakobsen. Groenewegen is verbrand voor de rest van zijn leven."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws