Vrijdag 8 Januari 2021 - 08:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Enorme verrassing: Kompany mogelijk ontslagen bij Anderlecht

Enorme verrassing: Kompany mogelijk ontslagen bij Anderlecht

Door het nakende vertrek van CEO Karel Van Eetvelt, heerst er opnieuw onrust bij RSC Anderlecht. Wouter Vandenhaute, nu ook officieel benoemd tot voorzitter, zal de club nog meer naar zijn hand zetten. Zijn er nog meer verschuivingen op til?

Na het vertrek van Frank Vercauteren raakte al bekend dat Vandenhaute het zeer spijtig vond dat de ervaren trainer moest vertrekken. Vandenhaute had Vercauteren graag langer hoofdcoach zien blijven.

Onder druk van onder meer Vincent Kompany werd op dat moment echter anders beslist over het lot van Vercauteren. Moet Kompany, nu Vandenhaute ook echt de grote baas is in Neerpede, dan tóch vrezen voor zijn job als T1? Enkel de voorzitter kent het antwoord op die vraag.

Vandenhaute is alleszins wel de man die in een recent verleden nog aangaf dat Kompany zoals iedere andere coach zal worden afgerekend op de resultaten. En laat die resultaten nu net weer erg wisselvallig zijn dit seizoen. Kompany kreeg al veel kritiek van de eigen fans, die vinden dat het spel niet goed genoeg is en de keuzes van de coach in twijfel trekken.

Play-off 1

Kompany zette weliswaar al stappen vooruit met zijn vrij jonge ploeg, maar het RSCA-bestuur verwacht meer. Vandenhaute is ambitieus en wil vooruit met Anderlecht. Hij droomt van de Champions League. Kompany doet er dus maar best aan om straks op zijn minst play-off 1 te halen.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  sport  I  voetbal