Zaterdag 7 September 2019 - 22:00   I   Foto: Twitter  I   door Redactie

Erg slecht nieuws over Formule 2-piloot Juan Manuel Correa die betrokken was bij ongeval met overleden Antoine Hubert op Spa-Francorchamps

De gezondheidstoestand van Juan Manuel Correa is verslechterd. De Formule 2-piloot crashte vorige week zwaar op het circuit van Spa-Francorchamps. Daarbij kwam de 22-jarige Fransman Antoine Hubert om het leven.

Erg slecht nieuws over Formule 2-piloot Juan Manuel Correa die betrokken was bij ongeval met overleden Antoine Hubert op Spa-Francorchamps

De 20-jarige Correa is in een ziekenhuis in Londen in een geïnduceerde coma geplaatst, nadat er complicaties waren opgereden.“Juan Manuel is momenteel niet bij bewustzijn en in een kritieke, maar stabiele, conditie”, lieten zijn ouders gisteravond weten op de website van hun zoon. “Bij zijn aankomst in Londen bleek hij last te hebben van het acute respiratory distress syndrome (ofwel ARDS: een zware longaandoening die voor vochtophoping in de longen zorgt, met het gevolg dat de zuurstoftoevoer via het bloed minder goed verloopt, red.)."

"Dit komt vaker voor bij slachtoffers van ongevallen met zware impact. Juan Manuel verblijft momenteel op de afdeling intensieve zorgen van een ziekenhuis dat gespecialiseerd is in ademhalingsproblemen. We blijven hoopvol dat onze zoon ons opnieuw verrast en met zijn enorme vechtlust volledig kan herstellen.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Juan Manuel Correa  I  sport