Woensdag 11 September 2019 - 13:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Laatste Nieuws  I   door Redactie

Evenepoel reageert voor het eerst op WK-selectie: "Dat zal niet voor mij zijn"

Bondscoach Rik Verbrugghe selecteerde Remco Evenepoel voor het WK op de weg in Yorkshire. Een kans die de 19-jarige profdebutant van Deceuninck-Quick.Step niet laat liggen.

Evenepoel reageert voor het eerst op WK-selectie:

Kort na het EK tijdrijden in Alkmaar kreeg Evenepoel zekerheid over het WK op de weg. “Na dat EK heb ik met Rik ­Verbrugghe over het wereldkampioenschap gecommuniceerd. Hij vroeg: ‘Als de kans zich zou voordoen, ben je dan geïnteresseerd om mee te gaan?’ Ik zei jazeker, waarom niet? Zo’n kans wil ik niet laten liggen", aldus Evenepoel in Het Laatste Nieuws.

"Ik had niet verwacht dat ik in mijn eerste profjaar al deel zou uitmaken van de Belgische WK-ploeg op de weg. De tijdrit had ik wel in gedachten. Zeker nadat ik Europees kampioen werd", stelt Evenepoel.

Niet voor overwinning

Er is alvast geen druk. Het WK is 285 km lang, wat heel ver is voor een jonge renner als Evenepoel. “Andere renners in de Belgische selectie met veel meer ervaring dan ik, kunnen die afstand beter aan. Ik ga naar Yorkshire met de beste bedoelingen. Het wordt een lang en een lastig WK. Het gaat de hele dag op en neer. Of dat echt mijn ding is, kan ik nog niet zeggen. Dat zullen we de dag zelf dan wel zien. Hoe lastiger de koers, hoe beter voor mij. Zo is het wel. Ik denk niet dat ik moet focussen op de overwinning", zegt hij.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Remco Evenepoel  I  sport