Formule 1-legende Niki Lauda (70) is overleden Sport
Sport

Formule 1-legende Niki Lauda (70) is overleden

Formule 1-legende Niki Lauda (70) is overleden

Niki Lauda is op 70-jarige leeftijd overleden. De Formule 1-legende werd drie keer wereldkampioen.

“In diepe rouw maken wij bekend dat onze geliefde Niki op maandag 20 mei in het bijzijn van zijn familie is ingeslapen. Zijn uitzonderlijke successen als sportman en zakenman zijn en blijven onvergetelijk”, liet een woordvoerder van luchtvaartmaatschappij Laudamotion namens de familie weten. “Zijn onvermoeibare passie voor actie, zijn oprechtheid en moed blijven een rolmodel en een standaard voor ons allemaal. Weg van het publiek was hij een liefhebbende en zorgzame echtgenoot, vader en grootvader. Hij zal enorm worden gemist."

Lauda was voor zijn dood opgenomen in een medische privékliniek waar hij dyalise onderging vanwege nierproblemen. De Oostenrijker herstelde nog van een dubbele longtansplantatie, die hij vorig jaar in augustus onderging na een longinfectie.

Lauda werd wereldkampioen in 1975 en 1977 voor Ferrari en in 1984 voor McLaren. Sinds zijn ernstige ongeluk op de Nürburgring tijdens de Grand Prix van Duitsland in 1976, waarbij zijn auto vuur vatte en hij bijna levend verbrandde, kampte Lauda met gezondheidsproblemen. Zijn aangezicht raakte deels verbrand en zijn longen en nieren waren zwaar beschadigd sinds het ongeluk.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws