Woensdag 11 September 2019 - 08:30   I   door Redactie

Genk-speler wordt in H&M tegengehouden op verdenking van diefstal

Een profvoetballer die bij H&M wordt tegengehouden op verdenking van diefstal, het is iets wat je niet alle dagen hoort. Het overkwam Dieumerci Ndongala (28), de vleugelaanvaller van KRC Genk.

Genk-speler wordt in H&M tegengehouden op verdenking van diefstal

“Ik ging wat spullen kopen in H&M, voor de kinderen. Ik hou niet echt van die winkel maar ik ging toch”, stelt Ndongala. Toen hij de winkel verliete, ward hij tegengehouden door de politie. “De mevrouw van de winkel had hen gebeld. Ik ben gefouilleerd en mijn zak werd gecheckt. Maar ik heb niks gestolen. Dit is een schande. Dit laat ik niet zo. Ze zochten een zwarte met dreadlocks. Nadat alles uitgeklaard was heb ik mijn gekocht goed teruggegeven en heb mijn geld teruggeëist”.

Bij H&M bieden ze nu hun verontschuldigingen aan. Woordvoerster Marianne Nerinckx in Het Nieuwsblad: “In die winkel in Vilvoorde hebben we de laatste tijd veel last van diefstallen. De politie heeft daarop gezegd dat we hen direct moesten verwittigen als er zich nog eens iets voordeed. Meneer Ndongala zou zich verdacht gedragen hebben en dus hebben we meteen de politie gebeld."

"Wij zijn pro diversiteit"

“Maar na controle door de agenten bleek dat meneer rechtvaardig betaald had. Ik wil er nog op wijzen dat H&M absoluut pro diversiteit is. Hier werken mensen van overal, met hoofddoek, met dreadlocks, stretchoorringen, blanken, zwarten, Chinezen. Racisme is ons vreemd", besluit Nerinckx.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  KRC Genk  I  voetbal  I  sport