Genk wil absoluut door met halvering van punten: "De fans zitten toch niet op zoiets te wachten?" Sport
Sport

Genk wil absoluut door met halvering van punten: "De fans zitten toch niet op zoiets te wachten?"

Genk wil absoluut door met halvering van punten: "De fans zitten toch niet op zoiets te wachten?"

Ondanks het feit dat het momenteel in zijn nadeel speelt, blijft Peter Croonen een groot voorstander van de halvering van de punten in Play-off 1. Dat zegt de Genk-voorzitter in een gesprek met Het Nieuwsblad.

Die halvering van de punten ligt nochtans al enkele jaren zwaar onder vuur. Vele mensen vinden het systeem oneerlijk. "Ik ben ervan overtuigd dat Play-off 1 onze competitie sterker maakt. RC Genk is goed geplaatst om de vergelijking te maken tussen de groepsfase in de Europa League en Play-off 1. Wel, we spelen binnen onze eigen competitie elk jaar een topcompetitie", zegt Croonen.

"De halvering van de punten betekent dat in de reguliere competitie telkens acht tot negen ploegen mogen dromen, zelfs van het allerhoogste", vervolgt Croonen. "Voor een coach is dat goud waard. Alleen de trainer die eerste is geworden in de reguliere competitie vindt de play-offs niet leuk.”

“Als er geen halvering van de punten is, wordt het gewicht van de budgetten nog groter. Dan komen we in Juventus- en Bayern-scenario's terecht. Niemand zit er toch op te wachten dat Anderlecht, Club Brugge of Standard voor de achtste keer op rij kampioen wordt?"

Geen 20 ploegen

"Ik weet het wel, we waren al kampioen geweest. Maar je kent het format op voorhand, hé. In sommige sporten begin je zelfs van nul aan het begin van de play-offs. Achttien of twintig ploegen, daar ben ik absoluut niet voor. De matchen die er dan bij komen, dat is niet waar het publiek zit op te wachten", besluit Croonen.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws