Zaterdag 21 September 2019 - 17:30   I   door Redactie

Gert Verheyen lanceert ophefmakend voorstel: "Dat heeft RSCA nodig"

Anderlecht zet heel veel jonge spelers in. Dat gaat momenteel met heel veel vallen en opstaan. Gert Verheyen lanceert een opmerkelijk idee voor paars-wit.

Gert Verheyen lanceert ophefmakend voorstel:

“Het is waardevol om jonge spelers te zetten. Maar als Anderlecht daar echt mee wil doorgaan, zouden ze een satellietclub moeten hebben. Zoals bijvoorbeeld Red Bull Salzburg, de windhoos waar Genk op viel. Die hebben twaalf spelers lopen bij Liefering in de Oostenrijkse tweede klasse. Gemiddelde ­leeftijd van de kern: 18 jaar. Daar zitten 16- en ­17-jarigen bij. Met een satellietclub kan Anderlecht vermijden dat de ­talentvolle spelers rechtstreeks van de beloften naar de eerste ploeg ­moeten", zegt Verheyen in Het Nieuwsblad

"Dan leren ze eerst al eens spelen voor de knikkers, tegen venten van 30 jaar en krijg je een eerste schifting", vervolgt Verheyen. "Spelers worden vaak uitgeleend, maar keren niet terug. ­Wegens niet goed genoeg. Pär Zetterberg, in het ­begin van zijn ­carrière ­verhuurd aan Charleroi, was de uitzondering. Die filter heb je nodig, want zet je er veel tegelijk in de eerste ploeg, zoals nu, dan ­verlies je tijd. En ­punten. Want er is ook het ­verschil tussen een puur talent als Yari Verschaeren en waardevolle, goeie jongeren.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  v24  I  sport  I  voetbal