Géén titelfeest op Jan Breydel: Club Brugge klopt Genk na knotsgekke kraker Sport
Sport

Géén titelfeest op Jan Breydel: Club Brugge klopt Genk na knotsgekke kraker

KRC Genk is nog geen kampioen. Club Brugge won zondag na een knotsgekke match van de leider en heeft de titelstrijd zo nieuw leven ingeblazen. Het werd 3-2 en Club nadert na deze zege tot op drie punten van de leider.

De wedstrijd was nog maar goed en wel begonnen of Club Brugge kreeg al meteen een serieuze mokerslag te verwerken. Dewaest werd moederziel alleen gelaten bij een vrijschop en trapte de bal knap in de verste hoek tegen de touwen.

Club bleef niet bij de pakken zitten en ging in de tegenaanval. Blauw-zwart had veel balbezit en kampeerde vaak rond de grote rechthoek van de bezoekers, maar grote kansen leverde dat niet op. Halverwege stond het dan ook nog 0-1.

Club keert het hélemaal om

Na de pauze was het alles of niets voor Club Brugge en dat was er aan te zien. De regerende landskampioen greeg zijn tegenstander vanaf minuut één bij de keel en na net geen tien minuten spelen kopte Vanaken een prima hoekschop tegen de touwen.

Ivan Leko rook bloed en gooide Openda in de strijd. De jonge spits bewees meteen zijn waarde, want tien minuten na de gelijkmaker trapte hij de 2-1 binnen. Een ontketend Club bleef maar gaan luttele minuten later maakte Diatta er zelfs 3-1 van.

Gano schenkt Genk hoop

Genk hing in de touwen, maar mocht van geluk spreken dat Vanaken naliet om er vanop de strafschopstip 4-1 van te maken. Hij knalde op de dwarsligger en zo bleven de bezoekers in leven. Club kroop een beetje terug en via Gano lukte Genk plots toch nog de aansluitingstreffer.

In de slotfase kwam ei zo na nog langszij. Samatta kreeg de 3-3 op een presenteerblaadje aangeboden, maar zijn kopbal strandde op de paal. Club kon opgelucht ademhalen en trok de drie punten uiteindelijk over de streep. Genk blijft leider en favoriet om kampioen te worden, maar ziet zijn voorsprong wel slinken tot drie eenheden.