Maandag 29 Maart 2021 - 07:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Groot misverstand over Wout van Aert en Mathieu van der Poel: “Dat is helemaal het geval niet bij hen”

Groot misverstand over Wout van Aert en Mathieu van der Poel: “Dat is helemaal het geval niet bij hen”

Wout van Aert en Mathieu van der Poel worden al jaar en dag tegen elkaar uitgespeeld. Het lot van de twee beste wielrenners van hun generatie. Af en toe lopen de gemoederen hoog op, maar in tegenstelling tot wat velen denken, kunnen zij gerust samen door één deur.

Topsprinter Tim Merlier begon net als de twee wereldtoppers zijn carrière in het veldrijden en werd in 2019 Belgisch kampioen op de weg door de massasprint te winnen. Hij is een ploegmaat van Mathieu van der Poel bij Alpecin-Fenix, en is een goede vriend van Wout van Aert. Merlier is dan ook uitstekend geplaatst om zijn mening te geven over hun rivaliteit.

"Zij hebben geen ruzie"

"Ik hoor Wout af en toe”, zegt Merlier in Het Laatste Nieuws. “Als we samen in de koers zitten, praten we. Wout en ik zijn nog altijd vrienden. Toen we nog voor dezelfde ploeg reden, waren we ook niet dagelijks berichten aan het sturen. Al denkt iedereen van wel."

"Als we mekaar nodig hadden, waren we daar voor elkaar”, laat Merlier weten. “Dat is niet veranderd. Ik ben naast Wout en Mathieu gaan rijden in de Tirreno, toen ze een keer samen reden. Zij hebben ook geen ruzie, hoor", besluit hij.

TAGS  I  Tim Merlier  I  Mathieu van der Poel  I  Wout van Aert  I  shownieuws  I  sport