Zaterdag 10 Oktober 2020 - 18:00   I   door Redactie

‘Hans Vanaken wordt mogelijk vaste basisspeler bij Rode Duivels’

‘Hans Vanaken wordt mogelijk vaste basisspeler bij Rode Duivels’

Hans Vanaken (28) had vandaag een speler van West Ham United kunnen zijn, maar hij opteerde er op het einde van de mercato voor om zijn contract bij Club Brugge nogmaals te verlengen. En kijk, ook als speler van Club maakt Vanaken minuten bij de nationale ploeg.

Volgens journalist Ludo Vandewalle kan Vanaken zelfs een vaste waarde worden bij de Rode Duivels. Vandewalle zag tegen Ivoorkust alleszins een sterke Vanaken. “Vooral in de eerste helft heerste de spelverdeler zoals hij dat ook bij Club Brugge doet. Nauwelijks een slechte pass, altijd aanspeelbaar en een goede voortzetting”, aldus Vandewalle.

Stempel drukken

“Het zorgde voor niet veel doelgevaar maar het moet Martinez toch geruststellen dat Vanaken in deze vorm en met deze maturiteit een speler is waar je kan op rekenen. Als hij bij het A-elftal zijn aangeboren schroom kan afgooien, zal hij ook daar zijn stempel kunnen drukken”, meent Vandewalle.

Volgens Vandewalle komt Vanaken zeker in aanmerking voor een plaats centraal op het middenveld. “Voor alle duidelijkheid: aan Kevin De Bruyne kan hij natuurlijk niet tornen maar de vierde centrale middenvelder naast De Bruyne, Witsel en Tielemans kan hij wel worden. Praet is daar zijn concurrent.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Club Brugge  I  Rode Duivels  I  sport  I  voetbal