Woensdag 11 September 2019 - 12:30   I   door Redactie

Hein Vanhaezebrouck is het echt beu: "Dat is dikke zever!"

Hein Vanhaezebrouck stond de voorbije jaren onder meer bij KV Kortrijk, KRC Genk, AA Gent en Anderlecht aan het roer, maar dit seizoen werkt de ervaren trainer als analist. Bij Het Nieuwsblad toont Vanhaezebrouck zich nu scherp voor enkele journalisten en collega-analisten.

Hein Vanhaezebrouck is het echt beu:

Vanhaezebrouck volgde de voorbije dagen met een vergrootglas de prestaties van de Rode Duivels. "Ik heb aandachtig de commentaren gevolgd na de interland tegen San Marino. Sommige journalisten en analisten voelden zich blijkbaar in hun hemd gezet door Roberto ­Martinez, omdat hij had gezegd dat hij met de sterkste elf zou spelen en dat niet deed", steekt hij van wal in Het Nieuwsblad.

"Oké, dat was niet slim. Als coach moet je niet liegen - dat dient tot niets. Als ze je vragen naar de opstelling, zeg dan gewoon: “Jullie zullen wel zien” of “Dat moeten jullie niet weten”. Je bent toch niet verplicht om te zeggen wie er speelt? De kritiek op de zogezegde verkeerde keuzes van ­Martinez, dat was dan weer dikke zever", toont Vanhaezebrouck zich scherp. Hij is de kritiek op Martinez duidelijk.

"Als dat niet meer mag, is het ver gekomen"

"San Marino kan je vergelijken met een Belgische derdeklasser. Als je in de voorbereiding tegen een derdeklasser speelt, stel je vaak élf andere spelers op. Dan speel je met ­beloften en win je nóg met 4-0. Als je als bondscoach tegen zo'n dwergstaat nog geen drie basisspelers mag vervangen, is het ver gekomen."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Rode Duivels  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  Anderlecht  I  voetbal