"Hein Vanhaezebrouck wordt trainer bij deze Belgische topclub" Sport
Sport

"Hein Vanhaezebrouck wordt trainer bij deze Belgische topclub"

"Hein Vanhaezebrouck wordt trainer bij deze Belgische topclub"

Hein Vanhaezebrouck staat te trappelen om opnieuw aan de slag te gaan als trainer. Sinds zijn ontslag bij Anderlecht eind 2018, coachte de West-Vlaming geen club meer. Al is de kans groot dat Vanhaezebrouck aan de start van volgend seizoen terug is. Wellicht zelfs in de Belgische competitie.

"AA Gent gaat nog maar eens van trainer veranderen terwijl het bestuur twee maanden geleden nog de loftrompet stak over Jess Thorup", zegt Marc Degryse in Sport/Voetbalmagazine. "Na een paar matchen was al dat krediet weg. Net als Anderlecht heeft Gent een mentaal kwetsbare groep."

"Ik vind het te makkelijk om de schuld daarvan op de trainer te schuiven. Net zoals men omgekeerd, wanneer het goed gaat, te veel verdiensten legt bij de coach. In beide gevallen overdrijft men te snel. Ik zie een mentaliteitsprobleem bij Standard, Anderlecht en Gent. Het zijn de spelers die zichzelf in vraag moeten stellen. Dat is toch deel van hun job?"

Terugkeer van Vanhaezebrouck

"Het duo De Witte-Louwagie is altijd kritisch tegenover de trainer. Dat helpt niet om resultaten te halen. Ze hebben 25 jaar fantastisch gewerkt, maar ze zouden nu toch wat meer afstand moeten kunnen nemen. Ik zal niet verbaasd zijn als Hein Vanhaezebrouck deze zomer terugkeert. Dat is de droom van De Witte, minder die van Louwagie", besluit Degryse.

Populair

Laatste nieuws