Maandag 14 September 2020 - 22:40   I   door Redactie

Holzhauser speelt alles kapot, ontslag voor Hannes Wolf

Holzhauser speelt alles kapot, ontslag voor Hannes Wolf

Racing Genk heeft zwaar verloren. De Limburgers gingen met negen man met 5-2 onderuit op het veld van Beerschot. Raphael Holzhauser was de absolute uitblinker bij Beerschot, met twee goals en een assist. Genk-coach Hannes Wolf wordt naar alle waarschijnlijkheid ontslagen.

Holzhauser was dé man van de match. Het wordt voor Beerschot nog een uitdaging om hem deze transferperiode te behouden. Zo bracht hij met een beheerste afwerking de thuisploeg al snel op voorsprong. Genk kwam echter vrij snel opnieuw langszij. Na een overtreding op Maehle ging de bal op de stip en Onuachu - die de voorkeur kreeg op Dessers - scoorde.

Na de rust klom de thuisploeg weer op voorsprong. Na een prachtige assist van Holzhauser kopte Pierre Bourdin het leer tegen de netten. Tot overmaat van ramp moest Genk met tien verder na een tweede geel voor Cuesta. Na hands van Onuachu mocht ook Beerschot een elfmeter trappen. Holzhauser zette die feiloos om. 

De wedstrijd leek beslist, zeker omdat ook nog Theo Bongonda rood kreeg nadat hij zich revancheerde. Toch slaagde Genk met negen erin om de 3-2 te scoren. De ingevallen Dessers scoorde na een strafschopfout van Van den Bergh vanaf de stip. Heel lang bleef het niet spannend, want Vorogovsky besliste met een trap in de linkerbenedenhoek de wedstrijd. Noubissi maakte er ook nog 5-2 van.

Afgelopen voor Wolf

Voor Hannes Wolf is het in principe afgelopen. Het bestuur van Genk had al grote twijfels. Ook in de spelersgroep geniet hij niet meer de volledige steun. Deze zware nederlaag maakt een einde aan zijn termijn als coach van Genk.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  KRC Genk  I  Beerschot  I  sport  I  voetbal