Hoopgevend nieuws: Antiviraal geneesmiddel lijkt te werken tegen coronavirus Buitenland
Buitenland

Hoopgevend nieuws: Antiviraal geneesmiddel lijkt te werken tegen coronavirus

Hoopgevend nieuws: Antiviraal geneesmiddel lijkt te werken tegen coronavirus

Een ziekenhuis in Chicago dat ernstige Covid-19-patiënten behandelt met het antivirale geneesmiddel remdesivir van Gilead Sciences ziet een opmerkelijk snel herstel van de patiënten. Bijna alle patiënten worden in minder dan een week uit het ziekenhuis ontslagen, zo meldt STAT.

Remdesivir werd ontwikkeld door Gilead Sciences als behandeling voor ebola- en marburg-virusinfecties. Bij laboratoriumtests werd vastgesteld dat ze ook een effect kunnen hebben op het coronavirus.

De hele wereld was aan het wachten op deze eerste resultaten. Als die goed blijven, kan het meteen het eerste goedgekeurde behandeling tegen de ziekte worden. De University of Chicago Medicine selecteerde 125 mensen die besmet waren met het virus. Van die mensen hadden er 113 ernstige symptonen. Zij werden allemaal behandeld met dagelijkse infusies van remdesivir.

Veel patiënten ontslagen

"Het beste nieuws is dat de meeste van onze patiënten al zijn ontslagen, wat geweldig is. Er zijn maar twee patiënten omgekomen", zegt Kathleen Mullane, specialist in infectieziekten van de University of Chicago. Dezelfde proeven lopen gelijktijdig bij andere instellingen. Het is dus nog te vroeg voor een globaal beeld.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws