Zondag 6 Oktober 2019 - 13:00   I   door Redactie

Imke Courtois zet Kompany op zijn plaats: "Dat geloof je toch zelf niet?!"

Imke Courtois zet Kompany op zijn plaats:

RSC Anderlecht greep eerder deze week drastisch in. Met Frank Vercauteren haalde het een nieuwe hoofdtrainer. En de komst van Vercauteren ging meteen gepaard met een opmerkelijke beslissing omtrent de invulling van Kompany's job.

"Anderlecht maakte een verstandige keuze", stelt analiste Imke Courtois in De Zondag. "Kompany krijgt een persoonlijkheid naast zich waardoor hij zich weer op zijn taken als speler kan concentreren én zijn project op lange termijn blijft bewaard."

Bij Anderlecht lieten ze weten dat Kompany een klankbor nodig had en nog steeds mee zal beslissen over sportieve zaken. Maar dat is volgens Courtois een leugen. Zij gaat ervan uit dat Coucke en Verschueren beslist hebben dat Vercauteren vanaf nu de sportieve baas is.

"Dat geloof je toch zelf niet?"

"Dat Vercauteren enkel een klankbord is voor Kompany? Dat geloof je toch zelf niet?! Anderlecht zegt dat om Kompany in zijn eer te laten, maar ik ben ervan overtuigd dat vanaf nu Vercauteren alle lijnen zal uitzetten. Wat niet wil zeggen dat dit niet kan binnen de aanvallende filosofie en het jeugdproject van Kompany."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal