Donderdag 31 December 2020 - 17:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

'Inter vangt 90 miljoen euro voor Romelu Lukaku'

'Inter vangt 90 miljoen euro voor Romelu Lukaku'

Bijna geen enkele spits zo hot op dit moment als Romelu Lukaku. En voeg een nulletje toe aan zijn rugnummer en je hebt zijn huidige marktwaarde. Inter wrijft zich al in de handen.

Dé referentie voor de marktwaarde van voetballers is de website Transfermarkt. En om up to date te blijven, schaven ze regelmatig eens hun cijfers bij. Bij de meest recente opwaardering van dinsdag, is Romelu Lukaku nog eens 5 miljoen euro duurder geworden.

Dat brengt zijn totale marktwaarde op maar liefst 90 miljoen euro. “Romelu Lukaku is dit seizoen de levensverzekering van Inter”, legt Jatin Dietl, Area Manager voor Transfermarkt in Italië uit. “Hij verkeert al maanden in blakende vorm.” De Rode Duivel trof dit seizoen al vijftien keer raak voor de Nerazzurri, waarvan elf keer in de Serie A. 

Duurste speler in Italië

Opvallend is dat niemand in de Serie A beter doet dan onze landgenoot. Juventus-verdediger Matthijs de Ligt volgt als tweede met 75 miljoen euro. De derde plaats wordt met 70 miljoen euro gedeeld door drie spelers: Sergej Milinkovic-Savic (Lazio), Lautaro Martinez (Inter) en Paulo Dybala (Juventus). Cristiano Ronaldo is 'pas' zesde met een marktwaarde van 60 miljoen euro.

Voor Inter is het nieuws over de marktwaarde van Lukaku een geweldige opsteker. Want ook al betreft het maar een website, het geeft toch aan dat ze voor hun spits zoniet 90 miljoen euro dan toch wel een transfersom kunnen vangen die aardig in de buurt komt.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Inter  I  sport  I  voetbal