Kat Kerkhofs heeft forse waarschuwing voor Mertens: "Dit kan heel veel kapotmaken" Sport
Sport

Kat Kerkhofs heeft forse waarschuwing voor Mertens: "Dit kan heel veel kapotmaken"

Kat Kerkhofs heeft forse waarschuwing voor Mertens: "Dit kan heel veel kapotmaken"

Dries Mertens kan rekenen op belangstelling vanuit China. Vraag is of de aanvaller zin heeft in een dergelijk avontuur. Zijn vrouw Kat Kerkhofs spreekt er zich over uit in Humo.

"Tegen het einde van een voetbalcarrière begint dat soort clubs zich te roeren", vertelt ze aan Humo. "Ik snap dat het verleidelijk is. Dries zegt: 'We moeten één of twee jaar opofferen, maar daarna zijn onze kleinkinderen veilig.' Waarop ik: 'En dan? Die kleinkinderen zullen toch moeten werken?'"

Evident is zo'n transfer niet voor Kat. "Eén of twee jaar is ook niet niks. Wij zijn mensen die het moeten hebben van ons sociaal leven, zon, terrasjes... Ik kan mij niet inbeelden dat we in China gelukkig zouden zijn. En dan is één jaar lang. Het kan ook veel kapotmaken. Zeg nooit nooit, en ik heb niks tegen de mensen die wél voor dat avontuur kiezen, maar voorlopig win ik de discussies."

Kerkhofs zou zeker niet naar het Midden-Oosten trekken. "Neem mij mee naar Saudi-Arabië - waar ik het uit ethische bezwaren al moeilijk mee zou hebben - en ik vlieg meteen de bak in. Ik zou gegarandeerd nietsvermoedend buitenkomen met blote schouders en een cocktail: écht iets voor mij! Maar vooraleer mijn uitspraken in de buitenlandse pers worden overgenomen: dit is geen uitnodiging voor clubs om méér geld te bieden, hè. Blijf weg met jullie riante bedragen!"

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws