Maandag 18 Januari 2021 - 17:53   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

'Kompany gaat Nacer Chadli terughalen naar Anderlecht'

'Kompany gaat Nacer Chadli terughalen naar Anderlecht'

Met uitleenbeurten plus een aankoopoptie kan je ver geraken. Dat blijft Anderlecht ondanks de financiële impasse maar bewijzen. Met overtuigingskracht evenwel ook en dat zou nu heel goed van pas komen.

In Turkijke duiken immers geruchten op dat Anderlecht Nacer Chadli gaat terughalen. Van een verrassing gesproken. De Rode Duivel zei paars-wit pas eind vorig seizoen nog vaarwel. Een gedwongen vertrek omdat zijn uitleenbeurt door Monaco ten einde liep en Anderlecht niet de financiële mogelijkheden had om hem definitief over te nemen.

Daarop verhuisde hij afgelopen zomer naar het Turkse Basaksehir. Door een blessure raakte de vleugelaanvaller daar pas in november in de ploeg. Nu is hij er wel vaste waarde, maar hij zou zich in Turkije niet echt thuis voelen en op korte termijn openstaan voor een terugkeer naar België.

Uitleenbeurt

Dat is Anderlecht ter ore gekomen en gesterkt door de vernieuwde transferpolitiek wil Vincent Kompany hem nu terughalen naar Brussel. Middels een uitleenbeurt dus én uiteraard een aankoopoptie. Paars-wit gaat er immers vanuit dat er financiële beterschap op komst is en dan zal die uitstekend van pas komen.

Voor Chadli zou een terugkeer naar Anderlecht alleszins de ideale manier zijn om zijn selectie voor het komende EK veilig te stellen. Zo kan Roberto Martínez hem in deze coronatijden immers perfect opvolgen. Bovendien zou hij bij Anderlecht altijd aan spelen toekomen. Kortom een win-winsituatie. Aan Kompany nu om zijn vriend Chadli te overtuigen.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  sport  I  voetbal