Woensdag 18 September 2019 - 18:30   I   door Redactie

"Kompany heeft er een boeltje van gemaakt. Intern stellen ze dat in vraag"

RSC Anderlecht is dramatisch aan het seizoen begonnen. Na zeven speeldagen telt de Brusselse club amper 5 op 21. Speler-manager Vincent Kompany heeft nog heel wat werk voor de boeg, dat is duidelijk.

Analist Wim De Coninck stelt de werkwijze van Kompany nu openlijk in vraag. "Same old story. Veel balbezit, degelijk spel, hoopvolle prestatie maar wel opnieuw geen uitgespeelde kansen en de onvermijdelijke terugval in de tweede helft. Krampen bij de jongeren, zonder Van Crombrugge werd het een afstraffing. Fysiek is deze ploeg niet klaar voor negentig minuten. Ook intern wordt het proces nu in vraag gesteld, want er is geen positieve evolutie", aldus De Coninck in Sport/Voetbalmagazine.

"Het woord naïviteit valt. Simon Davies wees na de bolwassing door Vincent Kompany naar de gevestigde waarden, maar wie mag dat wel wezen, want op Nacer Chadli na is het met een vergrootglas zoeken naar spelers met ervaring. Wijst hij dan naar Elias Cobbaut, Alexis Saelemakers, Michel Vlap? Die zijn allemaal al een paar keer naast de ploeg gevallen."

"Play-off 1 lijkt nu heel ver weg"

"Ze hebben er een boeltje van gemaakt. Vijf op 21 en vijf goals in zeven wedstrijden is de ontluisterende realiteit, het doelsaldo -4. En nu wacht een verplaatsing naar de beste ploeg van België. De hoop na de zege tegen Standard is veranderd in wanhoop, play-off 1 lijkt nu heel ver weg", besluit De Coninck.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal