KRC Genk zet Supercup in prijzenkast na ruime zege tegen KV Mechelen Sport

KRC Genk zet Supercup in prijzenkast na ruime zege tegen KV Mechelen

KRC Genk was zaterdagavond meteen op de afspraak. De landskampioen haalde het in de Supercup met 3-0 van bekerwinnaar KV Mechelen. Sébastien Dewaest zorgde op stilstaande fases voor de eerste twee doelpunten, invaller Dante Vanzeir legde de eindstand vast.

Vanaf het eerste fluitsignaal maakte het vernieuwde Genk zijn intenties meteen duidelijk. De ploeg van Felice Mazzu greep een afwachtend KV Mechelen meteen bij de keel en dat loonde. De regerende landskampioen speelde verschillende kansen bij elkaar, maar het openingsdoelpunt kwam tot stand na een vrijschop.

Na een kwartier moest Verrips een vrije trap van Benson lossen en de goed gevolgde Dewaest trapte de bal in de herneming binnen. Benson kopte later ook nog op de paal, maar aan de rust stond het nog steeds 1-0.

Dewaest en Vanzeir zorgen voor 3-0

Ook na rust kwam Mechelen er weinig uit. Het tweede doelpunt van Genk in de lucht en op het uur was het raak. Deze keer kopte Dewaest een hoekschop binnen. In de slotfase zette de ingevallen Vanzeir - hij verkast mogelijk naar... Mechelen - de kroon op het werk. Hij etaleerde zijn snelheid en torinstinct en maakte er 3-0 van.