Dinsdag 8 Oktober 2019 - 08:30   I   door Redactie

KV Mechelen dreigt licentie kwijt te spelen

KV Mechelen dreigt licentie kwijt te spelen

KV Mechelen moet vrezen voor een intrekking van haar licentie. Beerschot gaat bij de Licentiecommissie van de KBVB namelijk pleiten dat KVM bij zijn aanvraag gelogen heeft bij zijn aanvraag om de licentie te bekomen.

Beerschot diende een klacht in tegen de proflicentie van KV Mechelen. De voetbalbond zal daarom vanmiddag een delegatie van de club uitnodigen. De klacht dateert al van juli, maar pas drie maanden later wordt ze behandeld.

KV Mechelen werd schuldig bevonden aan matchfixing, maar dat leidde niet tot degradatie. Daardoor moest Beerschot in 1B blijven. Beerschot stuurde via advocaat Thomas Gillis een boze brief naar de KBVB. De klacht slaat op de licentie voor het seizoen 2019-2020 en wordt vandaag behandeld.

Gillis zal onder meer pleiten dat KV Mechelen de formulieren voor de licentieaanvraag niet eerlijk invult. De veroordeling tot matchfixing is volgens hem voldoende bewijs voor doortraptheid. Beerschot geeft zichzelf echter weinig kans omdat de competitie in 1A al tien speeldagen ver is. De club had gehoopt dat het dossier al voor de competitiestart zou behandeld worden.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  KV Mechelen  I  Beerschot  I  v24  I  sport  I  voetbal