Woensdag 9 Oktober 2019 - 08:00   I   door Redactie

'Licentiecommissie gelooft Anderlecht niet, degradatie naar amateurreeks dreigt'

'Licentiecommissie gelooft Anderlecht niet, degradatie naar amateurreeks dreigt'

RSC Anderlecht moest zich dinsdag verantwoorden voor de Licentiecommissie. Het moest duidelijkheid gaan verschaffen over de exacte jobinvulling van Vincent Kompany.

Op papier is Kompany speler-manager, maar de voorbije maanden zou hij ook hoofdcoach geweest zijn. En laat net dat niet mogen. Kompany beschikt niet over de gevraagde diploma's en mag dan ook niet als T1 acteren.

Anderlecht moest zich dinsdag in bochten wringen om niet in de problemen te komen. "Kompany is een grote persoonlijkheid en dus is het niet onlogisch dat hij ook coacht, begeleidt en met spelers praat. Hij is een inspirator", verdedigde paars-wit zich.

Licentiecommissie gelooft RSCA niet

Het Nieuwsblad zag hoe Anderlecht probeert te ontsnappen aan een sanctie. Bij de Licentiecommissie leken ze de Brusselse club evenwel niet te geloven. En dat zou zware gevolgen kunnen hebben.

In principe kan de licentie van Anderlecht worden afgepakt en dreigt verplichte degradatie naar de eerste amateurreeks. Of het ook zover zal komen, moet nog blijken. In het beste geval komt paars-wit er gewoon van af zonder straf of met een boete van 5.000.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  sport  I  voetbal