Zondag 11 Oktober 2020 - 18:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Mahieu Van der Poel reageert na de stevige sneer van Wout Van Aert: “Zo laag van hem”

Mahieu Van der Poel reageert na de stevige sneer van Wout Van Aert: “Zo laag van hem”

Mads Pedersen heeft Gent-Wevelgem gewonnen. Wout Van Aert was uiteraard teleurgesteld achteraf en zei dat Mathieu Van der Poel hem precies liever zag verliezen, dan zelf te winnen.

"Ik vind het een beetje een rare reactie, omdat Wout voor mij een van de beste renners van die kopgroep is”, zei Van der Poel in een reactie aan Karl Vannieuwkerke bij Sporza. “Als hij gaat, moet ik reageren, natuurlijk. Als ik dat niet doe, zijn ze weg. En dan zeggen ze: ‘Waarom reageert die niet als die mannen wegrijden?’ Ik vind het dan een beetje laag om te zeggen dat ik rij om hem te doen verliezen, terwijl ik altijd rijd om een koers te winnen."

“Ik neem hem dat ook niet kwalijk,” benadrukt MvdP. “Ik ben hem ook wel een paar keer gaan halen, maar ja, ik wil die wedstrijd ook winnen. Ik denk dat hij momenteel een van de beste renners ter wereld is en als ik hem niet ga halen, win ik die wedstrijd zeker niet. Da’s gewoon koers en ik had vandaag de indruk dat we aan elkaar gewaagd waren."

Gereden om koers te winnen

Stuurt hij Van Aert een berichtje om alles uit te klaren? “Nee, ik veronderstel dat hij dit wel zal lezen”, lacht hij. “Ik ben ook niet kwaad op hem ofzo, ik wou gewoon even mijn kant van het verhaal vertellen. Dat is nu eenmaal koers. Het valt gewoon extra op omdat we achteraf samen naar de meet rijden. We hebben alletwee gereden om de koers te winnen”, besluit hij.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Mathieu Van der Poel  I  sport  I  Wout Van Aert  I  Gent-Wevelgem